Zoeken
  • KENNETH

Damn Good is whey too strong?


Whey proteïne is een van de populairste voedingssupplementen onder atleten en fitness fanaten. Het heeft zijn reputatie in vele onderzoeken waargemaakt. Dat whey echter ook ‘te sterk’ kan zijn, daar kwamen wij onlangs pas achter.


Whey too strong?


Ik heb in het afgelopen decennium vele artikelen geschreven over eiwitten in het algemeen en whey proteïne in het bijzonder. Het aantal onderzoeken dat ik hiervoor heb moeten raadplegen zou ik dan ook echt niet meer kunnen noemen. In die talloze onderzoeken heb ik echter nooit gelezen over een bijwerking van whey die ons deze week gemeld werd.

Voor dat je je zorgen maakt, het gaat niet om bijwerkingen in je lichaam als je een blikje DAMN GOOD zou drinken. Nee, het gaat om het effect van de whey op het blikje zelf.


Lekkende blikjes


“Purmerend, we have a problem”. Zo klonk de boodschap die wij deze week ontvingen, maar dan in een Oostenrijks accent.


Onlangs vertelde ik hier dat wij ervoor gekozen hebben de productie van DAMN GOOD elders onder te brengen dan aanvankelijk gepland. Zo kwamen wij terecht in Oostenrijk.

De Oostenrijkers waren de afgelopen weken bezig met de formule voor DAMN GOOD conform onze eisen voor ingrediënten en smaak. Een ultra geheime formule natuurlijk. Eén van de ingrediënten waar we geen geheim van maken dat is de whey proteïne.


Whey is één van de belangrijkste ingrediënten in DAMN GOOD. Waar de smaak komt van calorie-vrije suikervervangers en een geheime mix van smaakstoffen, komt de energie uit dit snelle eiwit.


Attack of the proteins


“The whey is attacking the inside of the cans”


Kijk, als je een nieuw bedrijf opzet met een nieuw product dan hou je rekening met onverwachte problemen. Dat neemt niet weg dat dit probleem toch als een verassing kwam. Ik had in ieder geval nog nooit gehoord van eiwitten die de binnenkant van blikjes aantasten met lekkage tot gevolg.


Drie weken zou het ongeveer duren om erachter te komen wat de oorzaak is van het probleem. Weer een kleine set back dus. Aan de andere kant; we komen daar liever nu achter dan wanneer we een paar ton aan blikjes op pallets hebben staan. Of erger nog; bij de klant op de schappen hebben liggen.


Zelf kon ik natuurlijk niet drie weken wachten om wat meer te leren over de bijzondere eigenschappen van blikjes en diens beschermlaag. Inmiddels ben ik alweer een stuk wijzer over blikjes en diens eeuwig strijd tegen corrosie. Zo blijkt suiker bijvoorbeeld een beschermend effect te hebben op de coating van blikjes. Eiwitten en aminozuren blijken het deze laag juist extra moeilijk te maken.


Dan is het dus eigenlijk niet zo verassend dat een drankje zonder suikers, maar wel met eiwitten een extra uitdaging kan bieden.


Coming soon…


Maar ik ga er vanuit dat de blikjes-experts hier natuurlijk nog veel meer van afweten.

Nog even geduld dus!

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2023 by SKTR. Proudly created with Wix.com