Zoeken
  • KENNETH

Fosforzuur oorzaak van lekkende blikjes

We hebben de dader gevonden. De stof die ervoor zorgde dat onze eerste testblikjes Damn Good lekkage zouden moeten vrezen. Waar aanvankelijk gedacht werd dat dit kwam door de whey proteïne, bleek dit nu veroorzaakt te worden door fosforzuur.


Fosforzuur?


“Fosforzuur, waar komt dat vandaag?”, was mijn eerste reactie. Ik weet wel waar fosforzuur vandaan komt. Uit een reactie van fosfaatertsen met zwavelzuur of salpeterzuur. Het komt wel vaker voor in frisdranken zoals in cola. Maar wat doet het in Damn Good Nutrition? Ik heb zelf immers de samenstelling van ingrediënten bepaald en in mijn lijst kwam geen fosforzuur voor. Damn Good moet immers de guilt free alternative zijn. Geen reden om daar onnodig stoffen aan toe te voegen waar wel eens zorgen over zijn geuit. Bovendien hebben wij geen fosforzuur nodig. Omdat wij geen kilo’s suiker toevoegen aan ons product, hoeven we ook geen zuur toe te voegen om die zoete bende binnen te kunnen houden.

Nu hebben we echter duidelijkheid. De batch blikjes waarin onze producent lekkage zag optreden bleek geen Damn Good te bevatten maar een ander product dat ook whey proteïne bevatte. Op basis van die ervaring besloot de producent even te wachten met ons whey bevattende product tot de oplossing was gevonden.


Lekkende blikjes


Onlangs beschreef ik al mijn versnelde studie in de beschermende film van blikjes en het effect dat verschillende stoffen hierop kunnen hebben zoals suikers (beschermend) en eiwitten (aanvallend).Nu blijkt dus echter dat de oorzaak in een heel andere hoek lag. Belangrijker nog; voor ons betekent het dat we vergelijkbare problemen niet hoeven te verwachten met Damn Good. Het fosforzuur dat de lekkage veroorzaakte zit immers niet in onze drank.


Go, go, go


Goed nieuws dus. Dit betekende immers dat men door kon met de productie van de eerste testbatch Damn Good. Vandaag kregen we de blikjes met deze eerste test binnen, maar daarover meer in de volgende blog.

21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2023 by SKTR. Proudly created with Wix.com