Zoeken
  • KENNETH

IT'S A SMALL STEP FOR MEN...


Daar zaten we dan met de eerste testversie van DAMN GOOD NUTRITION. Eerst goed ruiken en de kleur beoordelen. Ik betrapte mezelf er zelfs op de vloeistof te laten draaien alsof het wijn was. Maar dan...die eerste spannende kleine slokjes.

DAMN GOOD TASTE

Het was niet moeilijk om de voedingswaarde van DAMN GOOD NUTRITION te bepalen. Als hoofdredacteur van een grote fitness blog heb ik honderden artikelen geschreven over voeding en supplementen op basis van duizenden onderzoeken. Genoeg wetenschappelijke basis dus om te bepalen wat we wel en vooral niet in DAMN GOOD NUTRITION wilden zien.


De guiltfree alternative moest immers daadwerkelijk een verantwoord alternatief zijn.

Maar smaak is subjectief. Ja, je kunt natuurlijk voor ‘veilige’ en bekende smaken kiezen, maar een merk als DAMN GOOD NUTRITION moet natuurlijk wat meer ballen hebben. Zo kwamen we uit op raspberry pepper. Een mooie balans tussen vertrouwd en vernieuwend. In juni waren wij in het zuiden van het land om de eerste test samples van DAMN GOOD NUTRITION te proeven. Super spannend natuurlijk.

NOT DAMN GOOD YET We kwamen aan bij een bijna leeg bedrijfspand op een stil bedrijventerrein. Daar werd ons een fles gepresenteerd met een roze vloeistof. Was dit dan de eerste liter DAMN GOOD NUTRITION? Het zou natuurlijk geweldig zijn als deze test direct het gewenste resultaat bood. We hielden er echter rekening mee dat er nog een aantal wijzigingen overheen zouden moeten voordat we de definitieve samenstelling gevonden hadden. Er werd voor ons ingeschonken in shotglazen en toen mochten we proeven. Ik heb nog nooit zo geconcentreerd op de smaak van een drank.

Helaas, het was nog niet DAMN GOOD

Kasper wilde meer pepper, ik wilde meer koolzuur, zoetstof én raspberry. Eigenlijk was het enige dat qua smaak goed was de hoeveelheid proteïne. Eiwitten toevoegen aan een drank kan zorgen voor een beetje droge afdronk, maar dat bleek ontzettend mee te vallen. Terug naar de tekentafel dus, of het lab eigenlijk.

DAMN GOOD GEL?

Zo zaten we weer een paar weken te wachten op de nieuwe samples toen het stil werd bij de fabrikant. Toen we navraag deden over het oponthoud bleek dat er een onverwacht probleem was opgedoken. Blijkbaar zorgde de natuurlijk peper aroma’s die gebruikt waren dat er gel-vorming ontstond in de drank.

Dus hadden we een keuze: Andere peper aroma’s uitproberen met het risico dat er een lange tijd overheen gaat het herhaling van het probleem, of kiezen voor een andere smaak. We waren hier net over aan het nadenken toen we een nieuwe verassing kregen van de fabrikant. Anders dan eerder overeengekomen was het niet meer mogelijk eerst een relatief kleine batch te bottelen van een paar honderd liter. De eerste afname zou minstens 100.000 blikjes moeten zijn. Dat is een tamelijk groot risico als je je hele afzetmarkt nog aan het opbouwen bent. Met zulke aantallen wil je het liefst al een groot deel vooraf verkocht hebben. Maar hoe kan je iets verkopen als je nog niets kan laten zien en proeven? We hadden juist voor dit kleinere Nederlandse bedrijf gekozen omdat we dat risico beperkt zouden kunnen houden en sneller dachten te kunnen schakelen. Nu bleek dit beide niet conform verwachting. Uiteindelijk zouden we hier een even groot risico lopen als bij grotere partijen waarvan we snellere communicatie en betere communicatie denken te kunnen verwachten. We moeten dan wel twee grenzen verder naar het zuiden, maar dat is een goed product en goede samenwerking ons wel waard.


DAMN BETTER Het voelt een beetje als opnieuw beginnen, maar biedt ook de gelegenheid om af te vragen of we wel op het juiste spoor zitten qua smaak. Hierover zijn we dan ook weer aan het brainstormen. Tot nu toe hebben we enkele spannende kanshebbers bedacht. We hopen dus zo snel mogelijk weer een nieuwe rit te kunnen maken om deze nieuwe smaken te testen in samples. Zo gaan we door tot DAMN GOOD NUTRITION ook echt verdomd goed is.

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2023 by SKTR. Proudly created with Wix.com