Zoeken
  • KENNETH

IT'S NOT JUST A GAMEWat heeft frisdrank met eiwitten te maken met gamers, superhelden en cosplay? Ik leg graag uit waarom DAMN GOOD NUTRITION zich graag actief op deze bijzondere doelgroep richt.

DAMN GOOD NUTRITIONS & GAMERS Als maker van een frisdrank met whey proteïne verwacht je misschien een Instagram account met allemaal super droog gespierde atleten.


Eventueel in combinatie met dure auto’s om ‘succes’ uit te beelden. Sixpacks, biceps en Bentley’s.

Het lijkt het vaste recept van supplementen-makers, maar ook van makers van fitness kleding. Ik heb me altijd erg gestoord aan reclames van grote bodybuilders die supplementen promoten. Daarmee wordt de illusie gewekt dat het supplement een significante bijdrage heeft geleverd aan het figuur dat je ziet. In praktijk is het vooral aanleg, grote discipline qua training en voeding en eventueel een aanvulling met prestatie verhogende middelen die niet bepaald door de huisarts zijn voorgeschreven. Een klein deel van die voeding kan worden ingevuld met supplementen waarmee de rol dus beperkt is.

Ja, DAMN GOOD NUTRITION kan een mooi alternatief zijn voor fitness fanaten die eens eiwitten willen in de vorm van een frisdrank in plaats van de gebruikelijke eiwitshake. Wij zien echter een veel grotere meerwaarde voor de minder sportieve mensen of minder sportieve momenten.

DAMN YOUNG In de eerste blog legde ik al uit waarom wij kozen voor de ingrediënten van DAMN GOOD NUTRITION. We wilden hiermee vooral een gezond alternatief bieden voor frisdranken en energie dranken. Het is dan ook voor de hand liggend om ons vooral te richten op de belangrijkste consumenten van deze dranken. Dat zijn jongeren.

Maar ‘jongeren’ vormen natuurlijk geen homogene groep. Wij wilden ons specifiek richten op de groep die het meest van ons alternatief zouden profiteren én deze het meest zouden waarderen. Jongeren dus die wel veel frisdrank en energydrinks drinken, maar dat vaak doen op momenten dat ze niet bepaald fysiek actief zijn.

Op basis van mijn persoonlijke ervaring als voormalig groot verbruiker van een energy drink, bedacht ik al snel welke doelgroep dit zou moeten zijn. De momenten waarop ik zelf de meeste energy drink drink, maar deze fysiek juist het minste nodig heb, is ’s nachts wanneer

ik aan het gamen ben.

DAMN GOOD GAMERS Niet alleen heeft ons product een grote meerwaarde voor deze groep, ook het bedenken van marketing materiaal voor deze groep leek mij vele malen leuker dan het herkauwen van de clichés voor fitness fanaten. Wij houden van plezier, en dragen dit dan ook graag uit in onze marketing. Dat we zeer serieus zijn over onze inhoud betekent niet dat we geen lol kunnen hebben met de vorm.

Het stereotype beeld van de puisterige nerd die op zolder spelletjes speelt klopt bovendien al lang niet meer. Gamers vormen een steeds meer gevarieerde groep waaronder velen die ook meegaan in de fitness trend of in ieder geval gezonder willen leven.

Daarnaast zijn er ook de professionele gamers die in sommige gevallen meer verdienen met gamen dan beroepssporters. Ook deze pro gamers zien net als beroepssporters, steeds vaker het nut in van goede voeding.

DAMN GOOD SUPERHEROES Bovendien staat DAMN GOOD NUTRITION voor het ontdekken van de superheld in jezelf en het ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Laat dat nou net zijn wat gamers graag doen; In de huid kruipen van een geliefd karakter om de wereld te redden van kwade krachten. Om dezelfde reden dragen wij ook een wam hart toe aan (mede) fans van superhelden films en cosplay fans. Mensen wiens fantasie en creativiteit bijna even groot is als de weerzin om ‘volwassen’ te worden. Onze filosofie is dan ook:


“ Make fun good, make it DAMN GOOD."

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

©2023 by SKTR. Proudly created with Wix.com