Zoeken
  • KENNETH

Smaaktest Damn Good Nutrition

Vandaag mochten we opnieuw testversies van Damn Good proeven en beoordelen. Grappig hoe spannend een handeling als het openen van een blikje opeens kan worden als je dat koppelt aan de toekomst van je bedrijf


Tweede testversie Damn Good Nutrition


Eerlijk gezegd, gingen we er niet vanuit dat we vandaag de ontvangen blikjes zouden opentrekken om vervolgens exact te proeven wat we voor ogen hadden. Dit was immers de tweede producent die we met ons product aan de slag lieten gaan. Bij de eerste producent hadden we al geleerd dat een eerste test zelden aan de verwachtingen voldoet.

Nu onze nieuwe producent had geconcludeerd dat een eerder veronderstelt probleem met lekkage niet aan de orde zou zijn, was men met onze testversie aan de slag gegaan.


Nieuwe producent, nieuwe smaak


Sinds onze overstap naar een nieuwe producent hebben wij zelf echter ook meer duidelijkheid verkregen in welke smaak wij eigenlijk willen. Zoals eerder beschreven, is dit natuurlijk erg moeilijk. Smaak is subjectief en je weet niet in hoeverre je straks vast zit aan keuzes die je nu maakt. We kennen immers de verhalen van grote frisdrank-merken en diens problemen wanneer ze een verandering aan de smaak proberen te brengen.


We hebben ons vanuit veel hoeken laten inspireren voor de smaak. Vaak verschilden we van mening over de geschiktheid van bepaalde smaken. Erg vervelend natuurlijk. Als wij het al niet eens kunnen worden over een smaak, hoe kunnen we dan een smaak kiezen die door (hopelijk) miljoenen mensen wordt gewaardeerd?


And the winner is…


Maar toen kwam die dag dat we een smaak-sessie deden en een aantal verschillende smaken uitprobeerden. Diverse siropen en koolzuurhoudend water om deze mee te mengen voor de ‘frisdrank ervaring’.Een paar twijfelgevallen kwamen langs, maar ook een paar duidelijke verliezers. Soms proefden we bijvoorbeeld een smaak die aanvankelijk lekker leek, maar bij de derde slok toch al ‘teveel’ bleek. Wij willen echter dat je enkele blikjes Damn Good achter elkaar kunt drinken zonder je te vervelen van de smaak.


Andere smaken waren bij de eerste slok al geen succes en konden meteen worden afgeschreven.


Maar toen kwam die ene smaak die alle twijfel wegnam. Die ene smaak die meteen een grote smile op ons gezicht bracht. Belangrijker nog; die smile werd groter naarmate we meer dronken.


Dit was het. Die smaak die wel bijzonder genoeg is om op te vallen, maar ook ‘veilig’ genoeg om er op te kunnen gokken dat velen deze smaak zouden waarderen.


De winnende smaak was een combinatie van peper, roos en limoen. Een combinatie die wij echt Damn Good konden noemen.


Eerste test nieuwe smaak


Vandaag kregen wij de eerste test binnen van deze tweede door ons verkozen smaak. Of beter gezegd, van wat de producent daarvan gemaakt had.


Opnieuw met de nodige spanning openden wij vanochtend twee blikjes om te proeven in hoeverre we de gekozen smaak terugvonden in deze test.


Ons oordeel was duidelijk en unaniem; teveel lemon, te weinig rose en peper. Hiermee misten wij de unieke smaak. Het smaakte prima, maar niet heel anders dan de typische 7-up achtige smaken.


Geen probleem, ook deze producent ging er al niet vanuit in één keer precies de gewenste smaak aan te leveren. Met onze feedback mag men nu dus weer aan de slag met de toverketel om smaak te leveren die wij wensen.


Het goede nieuws…


Er valt echter ook positief nieuws te melden naar aanleiding van de test. De whey zorgde namelijk niet voor een vervelende nasmaak of te droog gevoel in de keel. Whey kan dit effect namelijk wel hebben. De 20 gram whey die Damn Good bevat bleek precies de juiste balans tussen een effectieve dosering en een acceptabele invloed op de smaakervaring.

30 keer bekeken0 reacties

©2023 by SKTR. Proudly created with Wix.com